En barnevognssele er en meget vigtig og nødvendig del af det udstyr du skal købe til dit barn. Der er ting som er nice to have, og nogle der er need to have. En barnevognssele er helt sikkert et need, som du skal anskaffe dig INDEN der sker ulykker.

BarnevognsseleEn tommelfinger regel siger, at når dit barn er omkring 6 måneder gammelt, skal du begynde at spænde det fast når det sidder eller ligger i barnevognen. Omkring dette tidspunkt vil babyerne nemlig begynde at rulle og bevæge sig mere og det kan have fatale konsekvenser, hvis ikke de er spændt fast. På dette tidspunkt vil barnet også kunne sidde op når i kører (går) en tur – og især fra den siddende stilling, er der ikke langt til at falde ud over kanten.

>> Se godkendte barnevognesseler – klik her! <<

Barnevognsseler fås i forskellige varianter, men som udgangspunkt består de af to remme der går om armene (som barnets arme stikkes igennem) og spændes sammen med en rem som går omkring skridtet. Barnevognsselen er fastspændt i hver sin side af barnevognen – og remmene klipses på under madrassen.

Nogle seler ligner næsten en slags flad rygsæk, mens andre består mere af remme. Undersøg markedet og find den som passer dit barn bedst. Barnevognsselerne er justerbare i størrelse og længde, således de kan justeres og tilpasses barnet i takt med at det vokser. Det er vigtigt at selerne ikke sidder for løst idet der kan være fare for at barnet kan få sig viklet ud af remmene.

Barnevognsselerne kan desuden vaskes, hvilket kan være praktisk idet der kan kommer lidt gylp eller andet mad snask på ved brug.

De fleste seler er lavet så de passer til alle typer barnevogne. De fås i forskellige prislejer – men typisk et sted mellem 100-500 kr. afhængig af model, udformning osv. Det er bedst og mest anvendeligt at købe en barnevognssele hvor remmene klikkes fast/sammen. Lynlås selerne har det med at sætte sig fast og er ikke altid lige så nemme i brug.

Godkendt af Dansk Varefakta

Det er en god idé at vælge en barnevognssele som er godkendt af Dansk Varefakta Nævn – dette betyder at produktet er blevet afprøvet og testet.

Barnevognssele

 

En god idé kan også være at google lidt og finde nogle forum tråde omkring emnet og derved læse om andres gode og dårlige erfaringer. Der kan være gode tips at hente.

Sådan monterer du en barnevognssele

Dansk varefakta har lavet en lille video der beskriver hvordan du monterer en barnevognssele i barnevognen. Selvom det kan virke enkelt og ligetil så vigtigt at få tingene gjort rigtig så dit barn er sikret på bedste vis.

Se videoen herunder.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Barnevognssele - Godkendt af Dansk Varefakta!, 4.0 out of 5 based on 2 ratings