Vi har alle sammen haft en puttekasse som helt små, og der er ingen tvivl om at det, selvom vi ikke kan erindre det, har haft stor betydning for vores første spæde år. Her snakker jeg selvfølgelig om det, som man kalder for en puttekasse og en aktivitetsterning – de to ting, som der er størst enighed om, stimulerer små børn og giver dem vigtig udvikling indenfor motorik, genkendelse og hukommelse.

Det kan måske være svært at huske nøjagtigt, hvad en puttekasse er, men det er helt kort fortalt den boks, som har huller, der er formet som f.eks. cirkler, stjerner osv. Pointen er så, at barnet skal kunne genkende de forskellige former, og dermed lægge klodser ned i boksen. Dette lyder måske nemt, men for de små børn kræver det meget, og det er dermed med til at stimulere deres hukommelse og genkendelsesevne. En aktivitetsterning er en terning, hvor der på alle 6 sider er forskellige små “puslespil”/aktiviteter, som barnet kan sidde og gruble over for sig selv. Denne er i ligeså høj grad med til at stimulere barnet, der får udfordret sin rumlige- og retningssans, og ydermere også skal kunne huske, hvordan man løser de forskellige ting.

Der er altså ingen tvivl om, at disse to banale opfindelser stimulerer dit barn og styrker barnets hjerne, således at de udvikler sig på alle parametre.

Puttekasse og aktivitetsterning

Puttekasse

Fin puttekasse med fri fragt – Se her!

For fri fragt, brug koden: Gratisbabypakke

Et rigtig godt bud på en puttekasse til de mindste børn er denne kasse, som kombinerer de klassiske egenskaber ved en puttekasse med et flot og indbydende design, der med sine skinnende farver kan vække genkendelsesglæde hos dit barn hver gang. Puttekassen er lavet i solidt træ, der kan holde til alle hverdagens strabadser, og der medfølger hele 10 brikker, der passer til de fem forskellige huller, der udgør kassens mysterium. Formerne er klassiske med stjerne, firkant, cirkel, trekant og halvcirkel, der stimulerer dit barns rumlige sans, kombineret med en god portion hukommelsestræning, der, som skrevet ovenfor, gavner dit barn fra en helt ung alder.

Er du i tvivl om, hvilken puttekasse som dit barn skal have, så er dette ét af de klart mest anbefalelsesværdige bud, og til den nette pris på kun 129,- er det heller ikke en udskrivning, der slå bunden ud af jeres budget!

 

Aktivitetsterning

Stor Lækker aktivitetsterning – klik her!

For fri fragt, brug koden: Gratisbabypakke

Hvis du leder efter en aktivitets-terning til dit barn og mener, at dit barn kun skal have det bedste af det bedste, så er det helt sikkert denne terning, som du skal investere i! Denne luksusmodel af en terning har aktiviteter på fire sider og er med sin store størrelse og solide fremtoning et kvalitetsprodukt udover alle grænser. Hver af de fire sider er lavet til at stimulere fire forskellige områder hos dit barn: Farver, tal, former og labyrint. Dit barn får altså tidligt et øje for disse fire områder, der er helt centrale områder i vores hjerner, og den er derfor et must for alle små børn! På de sidste to sider er der en kugleramme samt et ur, der kan bruges til at lære klokken senere i udviklingen. Samtidig er terningen lavet i de bedste materialer; der er udelukkende brugt naturtræ, og der er ikke brugt nogle former for skadelige stoffer – dit barn er i sikre hænder!

Motorisk legetøj for børn

Der er ingen tvivl om, at grundlaget for den motorik og finmotorik, som vi hver især besidder, bunder i det, som vi som børn har lært indenfor dette. Derfor er det også i en helt tidlig alder, at man skal lade sine børn udforske denne verden af motorisk legetøj, der kan forme dem senere i livet!

Der er ufattelig mange måder, hvorpå man kan være med til at styrke sit barns motorik, men den klart bedste måde er gennem det motoriske legetøj, der kombinerer den svære motorik med leg og ballade!

Men hvilket legetøj er bedst til at styrke barnets motorik? Dette er et ufattelig svært spørgsmål, da børn er forskellige, og det kommer også i den grad an på, hvilke områder indenfor motorikken, som man ønsker at udvikle. Der er dog nogle klassiske elementer, som er kendt for at favne motorikken bredt:

1. Labyrinter og kuglebaner

Det første helt klassiske område er labyrinter og kuglebaner, som man typisk også ser i lægehuse og andre steder, hvor helbred og udvikling sættes i top. Disse to elementer er med til at styrke barnets generelle motorik, da der kræves en vis kontrol af hænderne for at kunne gennemføre en labyrint eller en kuglebane. Derudover styrker det også barnets rumlige sans, da barnet kan lære at overskue en kompliceret bane, der rejser sig i flere dimensioner. Du kan finde dette motoriske legetøj hos

 

De to andre meget væsentlige motoriske værktøjer til de helt små børn er puslespil og stabelklodser. Det siger sig selv, at det kræver meget stor grad af finmotorik for at kunne stable klodser ovenpå hinanden, og dette er den store ide bag stabelklodser til de helt små. De er både gode for barnets finmotorik, og underholdningsværdien er også i top – for det er mindst lige så sjovt at vælte tårnet, som det er at bygge det!

Puslespil har samme effekt som stabelklodserne – det er dog mindre larmende og kan også være mere udfordrende. Puslespil er godt som motorisk legetøj, da det kræver god finmotorik med en sikker hånd at sætte brikkerne på rette plads. Derudover stimuleres dit barn også i forhold til dets logiske sans, da det skal kunne se på det hele i den store sammenhæng! Puslespil og stabelklodser kan findes blandt det andet motoriske legetøj på:

 

Der er ingen tvivl om, at dit barns hjerne har brug for at blive stimuleret gennem alle disse motoriske stykker legetøj, da det er med til at udvikle dem og gøre dem klar til en videre barndom. Lad der derfor kun lyde følgende råd: Hjælp dit barn til en bedre motorik, mens du stadigvæk har mulighed for det. Det kan være ufattelig svært at udvikle denne motorik senere i livet, så kom igang med puttekasse, aktivitets-terning og alle de andre stykker legetøj, og se dit barn blive gladere og dygtigere for hver dag!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)