Fra Børneulykkesfonden kan du nu bestille Sikkerhedsboksen ganske gratis.

Børneulykkesfonden er stiftet for et øget fokus på børns sikkerhed og for at mindske børneulykker generelt i Danmark.

Har du derfor et barn eller et barnebarn mellem 6-9 måneder kan du hente en sikkerhedsboks som giver dig information omkring forebyggelse af sikkerhed i huset, trafikken og i fritiden.

Med små børn i den alder gælder det i allerhøjeste grad om at være 2 skridt foran hele tiden. I følge statestikken kommer små 170.000 børn til skade hvert eneste år og må en tur forbi skadesstuen. Mange af disse ulykker kunne forhindres ved forebyggelse.

 

3 Tips til sikkerhed i hjemmet

1) En god måde at komme nogle ulykkerne til livs kunne for eksempel være at selv kravle rundt i børnehøjde, for på den måde selv at opdage potentielle fare som børn i 0 – 2 års alderen kan komme ud for.

2) Undgå at skolde dit barn ved at undlade at drikke varme drikke som kaffe og te mens du har dit barn på skødet. Børn har hurtige reaktioner, så selvom du passer på kan det værst tænkelige ske på et splitsekund. Børns hud er ekstra sart overfor brand og skoldning, så tænk en ekstra gang inden du evt nyder kaffen med dit barn på i nærheden.

3) En klassisk ulykke i hjemmet er forgiftnings ulykker. Børn er altid nysgerrige og er altid på opdagelse. Derfor gem altid rengøringsmidler og andre kemiske produkter godt af vejen og gerne i et aflåst skab eller alternativt højt så børnene ikke kan nå dem. Får de fingre i en flaske er det ikke utænkeligt at de lige smager på det og det kan give forfærdelige ætsningsskader.

 

3 Tips til sikkerhed i trafikken

1) Babyer skal altid sidde i en autostol på bagsædet og placeres bagudvendt. På den måde sikre du din baby bedst ved en frontal ulykke.

2) Indtil børn er 135 cm høje skal de altid placeres i en autostol der passer til deres alder og vægt. Det er lovpligtigt og følger man ikke reglerne og rådgivningen på området kan det få fatale konsekvenser i en ulykke.

3) Slå altid airbaggen fra når du har et barn under 140 cm siddende på forsæddet.

 

3 Tips til sikkerhed i fritiden

1) Skru ned for solen skadelige UV stråler, specielt midt på dagen hvor Uv indexet er på sit højeste. Bruger derfor solcreme og solhat til dit barn og tjek løbende om der ikke skal smøres mere solcreme på. Derved sikre du dit barn mod de skadelige uv stråler.

2) Det er essentielt for dit barn at lære at svømme og blive fortrolig med vand fra sit første leveår. Start til babysvømning så tidligt som muligt, det øger jeres sikkerhed når i færdes nær vand, om det så er i svømmehallen eller på charterferien.

3) Ligesom det er en god ide at tjekke om jeres rengøringsmidler står frit tilgængeligt inde i huset, så er det også en god ide at tage et kig på haven. Står der for eksempel haveredskaber og maling frit tilgængeligt eller kan børnene få fat i et reb som de kunne blive kvalt i – ja så se at få gået haven igennem.

Dette er kun nogle få tips til hvor man kan starte med at kigge sikkerheden efter i sømmene. Vil du gå rigtig i dybden med sikkerheden så kig ind på Børnulykkesfondens hjemmeside og få masser af tips og ideer til et tryggere liv med dit barn.

Er du nysgerrig efter at læse om hvad sikkerhedsboksen indeholder så kig med her.

Sikkerhedsboksen indeholder blandt andet:

Refleks til barnevognen fra Børneulykkesfonden

Informationsfolder om forebyggelse af børneulykker fra Sikkerhedsstyrelsen

Baby Sollotion fra Derma og folder om gode råd om sikkerhed i solen (fra 1.marts)

Puslespil til voksne og gode råd om CE-mærket og sikkerhedsstandarder fra Dansk Standard.

Puslespillet må ikke anvendes til børn i alderen 0 – 3 år.

Udvalg af Tænks test og omtale af børneprodukter fra Forbrugerrådet

Solskærm til bilen og gode råd til sikkerhed i bilen fra Volkswagen

Gratis børneulykkesforsikring der dækker i 6 måneder fra Codan Forsikring

Førstehjælpskit og folder om førstehjælp fra Falck

Legetøjstester fra UL Demko Magasinet Vores Børn

Sikkerhedsboksen bestiller du via børneulykkesfondens hjemmside og afhenter den i den nærmeste Babysam butik når dit barn er 6 måneder gammel.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.9/5 (18 votes cast)
Sikkerhedboksen fra Børneulykkesfonden, 2.9 out of 5 based on 18 ratings