Hvis du drømmer om at bage det mest fantastiske brød, med den saftigste krumme og lækker sprød og knasende skorpe så er du havnet det rigtige sted.

Og som en lille bonus får du også vuggestuens “hemmelige opskrift” på de lækreste boller som børnene elsker.

Verdens bedste brød

Verdens bedste brød – er der mange der har udråbt dette brød til og det er ikke helt ved siden af. Og det er så super nemt at bage og man ikke engang skal stå med hænderne i dejen og ælte i en uendelighed.

Hele hemmeligheden i dette brød består i at det bliver bagt i en gryde eller en stegeso, det gør nemlig det at man opnår en utrolig høj varme og samtidig holder på fugtigheden i dejen.

Det er bare om at komme igang, for det er super nemt.

  • 5 dl vand
  • 2-3 teske salt
  • 1 teske sukker eller 2 teske honning
  • Gær på størrelse af en ært
  • 625 gram hvedemel.
  1. Rør gæren ud i vandet
  2. Bland mel, salt og sukker sammen
  3. Tilsæt vandet og rør det godt rundt med en ske indtil den er rørt godt igennem.

Stil den nu et sted ved stuetemperatur i 10-12 timer.

Efter 10-12 timer vender du dejen ud på bordet og folder den 4 gange, lægger den tilbage i skålen og lader den hæve 2 timer mere.

Efter den første time tænder du ovnen på 250 grader med den tomme stegeso i. Det er vigtigt at stegesoen opnår meget høj temperatur inden du vender dejen i, eller hænger den fast.

Nå de to timer er gået vender du dejen i den brandvarme stegeso og sætter den i ovnen i 30 min. Når tiden er gået skruer du ned til 200-210 grader og tager låget af. Bag brødet færdig i 15 min.

Når tiden er gået, tag brødet ud af ovnen læg det på en rist og lad det afkøle. Du har nu bag et brød der ser ud som det er en bagermester værdigt og smager så englene synger.

Brødet kan bages billigt, ved at bruge den billigste mel, men det er ikke nogen hemmelighed at god økologisk mel smager bedst.

Eksperimenter ligeledes med meltyper, solsikkefrø, græskarkerner eller hvad man nu kan finde på at putte i.

Hvis du vil have inspiration til varianter så skriv en kommentar, eller endnu bedre skriv din variant så vi andre får ny inspiration.

Vuggestuens hemmelige opskrift

Vores datter har haft sidste dag i børnehaven, og i den tid hun har gået der har de altid fået de mest fantastiske boller om morgenen, så da dagen oprandt var der flere af os forældre der måtte i køkkenet og pænt spørge efter opskriften og den er lige så nem, hvis ikke nemmere end Verdens bedste brød. Så opskriften får i her:

Nybagte boller

“ Morgen boller “

  • 1 liter koldt vand
  • 25 gram gær
  • 1 ½ gls. Durum mel
  • 1 ½ gls. Havregryn
  • 1 ½ gls. Hvedeklid
  • 1 ½ gls. Sigtemel
  • 1 ½ gls. Grahamsmel el. Rugmel
  • 1 ½ spsk. Sukker
  • 1 ½ spsk. salt

Den samlet mel mængde til 1 Liter vand er ca 1250 gram, men du kan jo altid halvere den hvis du vil have en mindre portion.

  1. Opløs gær, salt og sukker i vandet
  2. Bland alt mel sammen med til en løs dej og lad den hæve koldt natten over.
  3. Tag dejen med en ske og læg dejen som fine boller på en bageplade.
  4. Bages ved 200 grader i 25 minutter.

Dejen kan stå 2-3 dage i køleskab, men du kan også med fordel fryse bollerne ned.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)
Vuggestuens hemmelige opskrift, 3.3 out of 5 based on 3 ratings